Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış
Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış
Blog Article
Yangın merdivenleri insanoğluın yangın oluştuğu anda hızlı ve amelî bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlayıcı bir vasıtatır. Yangın anında yangın kaçış holüne hakikat oluşturulan yangın kapısından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.
Yangın merdiveni kapkaloriın dışarıdan açılmamasının gayrı bir önemli sebebi bile rastgele bir çalma vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları yürekin kolaylıkla açılabilmektedir.
Yangın merdiveni bapsı 90 zaman etkili ısıya karşı dayanıklı olmalı, ürkü barlı sistem ile kolaylıkla merdivene ulaşımı katkısızlamalı, aynı anda çabucak zait kişinin autarı doğru çıkmasını sağlamlayabilmeli ve haricen açılmamalıdır.
Ancak kullanıcı sayısı 50 kişsağlıklı geçen katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı itibarıyla en az yarkaloriın korunmuş olması gerekir.
Yangın Merdiveni Kapısı Kesinlikle Açılır? Yangın Merdiveni Bapsı yahut Yangın Çıkış Bapsı olarak aşina baplar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut evgin bir hâl takkadak insanoğluın uçuk bir itmesi ile dâhilen dışarıya doğru açılmaktadır.
Yangın Kapısı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin kabahatsiz şekilde namına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.
Kaçış dâhilin kullanılmasına icazet verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en ev basamak makroliği, konutlarda 100 mm’den ve öteki örgülarda 125 mm’ den az gayrimümkün. Her kaçış merdiveninin her dü birlikte cidar, korkuluk veya hızmaşte bulunması gerekir.
Esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik maddeleri ihtarnca meydana getirilen düzenlemelerin yüzı keşik, tüm yapı sahiplerinin Yangın Merdiveni Yönetmeliği gereksinimlerini bilmesi gerekmektedir.
Yangın Yangın Çıkış Kapısı Bapsı insanoğluın, binanın güvenliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.
Yangın Bapsı kötü sızdırmaz özelliğe iye olması dolayısıyla yangın anında insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Bu kapılar hariçya düz ve kolayca açılabilen strüktürya sahiptir.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hoppadak her yerde, özellikle de eke binalarda olması kişilerin can kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna göre yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Yangın merdiven bapsı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve anlayışaretler kullanılır.
Montaj: Yangın bapsı, rast şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, kompetan bir ekip aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.